Кърти чисти извозва
Позвънете

Контейнери за строителен отпадък – под наем

Контейнери за строителен отпадък – под наем

Фирмата ни предоставя услуги по отдаване под наем на контейнери за строителни отпадъци. Ние работим с физически лица, фирми и големи предприятия. На Ваше разположение са контейнери за стоителни отпадъци с обем 8 м3, 20 м3, 27 м3, 32 м3. Ние сключваме договор с клиентите и изхвърляме строителните отпдъци на специално предназначено за целта депо.

Предоставяме също така и свързани услуги

Помощ на товарачи при премахването на строителните отпадъци. Можете да използвате услугите на нашата фирма за контейнери за строителен отпадък под наем по всяко време на годината. Отпадъците се извозват на специализирани депа по законоустановения ред. Във фирмата работят квалифицирани служители, които ще Ви консултират безплатно и ще Ви помогнат да изберете контейнер за рециклиране, съобразен с Вашите нужди. Има възможност за сключване на договор за текущо извозване на отпадъци.

Кога се налага да наемем контейнери за строителен отпадък

Услугата за извозване на строителни отпадъци се използва от управляващи компании, строителни организации и физически лица. Предлагаме контейнери за строителен отпадък с различни размери. Съгласно законодателство е забранено изхвърлянето на обемисти предмети и отпадъци в обикновени битови контейнери, има глоби за това.

След ремонт няма как да натрупвате строителен отпадък до входа и на улицата. Всичко това заплашва с административни глоби. Извозвайте строителния боклук като наемете специализирани контейнери за строителни отпадъци. Чувствайте се свободни да се свържете с нашата компания по всяко удобно за Вас време.

Какви боклуци извозваме с контейнери?

 • Земя и почва.
 • Строителни отпадъци – тухли, мазилка, остатъци от бетон и др. подобни.
 • Стари мебели.
 • Развалени домакински уреди.
Също така извозваме и битови отпадъци.

Наемането на контейнер за строителен отпадък е особено актуално в град като София след извършени строителни работи. През този период се натрупват много строителни остатъци, които трябва да се изхвърлят. Обръщайки се към нас, ние ще се погрижим строителните Ви отпадъци да бъдат премахнати и извозени на правилното място. Със сигурност ще бъдете облекчени. Работим бързи и отговорно.

Контейнер с вместимост 8,5 м³

Такъв вид контейнери за строителен отпадък са предназначени за извозване на тежки строителни отпадъци и средно тежки строителни отпадъци (пръст, пясък, бетон, тухли), както и битови отпадъци (мебели, печки, секции, котлони и др.).

За да може камион да докара и монтира контейнер за строителен отпадък във Вашия обект, входът на улицата или алеята трябва да са с ширина минимум 3,50 m, височина 3,50 m, а пътят за достъп трябва да е с дължина минимум 20 m.

Повече информация за контейнери за строителен отпадък тук.

Рециклиране на батерии и акумулатори

Рециклиране на батерии и акумулатори

Управлението на отпадъците по екологосъобразен начин и използването на вторичните материали са ключови елементи от политиката на ЕС за околната среда за рециклиране на батерии и акумулатори

Общ преглед на рециклиране на батерии и акумулатори

Политиката на ЕС за отпадъците има за цел да допринесе за кръговата икономика. Чрез извличане на висококачествени ресурси от отпадъците, доколкото е възможно. Европейският зелен договор има за цел да насърчи растежа чрез преход към модерна, ресурсно ефективна и конкурентна икономика. Като част от този преход ще бъдат преразгледани няколко закона на ЕС за отпадъците.

[…]

Контейнер за строителни отпадъци

Контейнери за строителни отпадъци

Контейнери за строителни отпадъци

Както знаете, често се използват различни методи за отстраняване на строителни отпадъци. Отпадъците могат да се зареждат и премахват във всякакъв обем. Специализирани в това отношение компании, в съответствие със задачите на клиента, извършват извозване на строителния отпадък, като използват контейнери за строителни отпадъци.

Обемът на такова оборудване е от 8 до 35 кубически метра. Благодарение на възможността да изберете правилно обема на контейнера за строителен отпадък, фирмите, занимаващи се с това, ще Ви помогнат да сведете до минимум разходите за товарене и транспортиране.

Тоест, те ще могат значително да намалят цената на тази услуга, като оптимизират Вашия работен процес. Предвижда се и отдаване под наем на контейнери за строителни отпадъци. Те разполагат с модерен арсенал от специализирано оборудване на склад. С това оборудване фирмите могат да изпълняват всички възложени задачи ефективно и ефикасно. В работата си те използват изключително иновативно контейнерно оборудване.

Ако и Вие се нуждаете от качествена услуга и искате да поръчате контейнер за строителни отпадъци, моля, свържете се с нас.

Специализираните фирми извършват извозване на строителен отпадък, според всякакви клиентски заявки: извозване на строителни отпадъци, покриви, твърди отпадъци от почвата, сняг, скрап, отпадъчна хартия, трева, клони и други отпадъци. Оборудването, с което разполагат, им позволяват да работят с всякакъв обем и честота, удобни за клиента. Цените са напълно разумни, а услугата е професионална. Следователно клиентът несъмнено ще бъде доволен от изгодните оферти, които могат да бъдат използвани.

Уместност на услугата Контейнер за строителни отпадъци

Всеки ден стотици хора поръчват контейнер за строителни отпадъци. Тази услуга е подходяща навсякъде. Имате ли нужда от квалифицирана помощ? Това означава, че нашата професионална и ефективна работа ще ви бъде полезна. Разходите за събиране на боклука ще зависят от редица фактори: местоположението на обекта, вида на боклука, продължителността на товаренето, вида на плащането. В много случаи емисионната цена се решава индивидуално. Предоставяме услуга по сметосъбиране и изхвърляне на отпадъци от различни ресторанти, кафенета и търговски обекти.

изхвърлянето на отпадъци на строителни обекти

Защо да намалим изхвърлянето на отпадъци на строителни обекти?

Изхвърлянето на отпадъци на строителни обекти

В строителната индустрия тонове отпадъци се произвеждат на работните площадки. По-малко от една трета от това количество обаче се рециклира. И до 40% от тези отпадъци са от строителната индустрия и производството на неизползвани строителни материали. Строителните компании са отговорни за огромно количество отпадъци и изхвърлянето на отпадъци на строителни обекти правилно. Голяма част от това количество може да бъде рециклирано или дори използвано повторно. Обаче понякога, след дълъг работен ден изпълнен с перипетии и усилен труд, грижата за околната среда остава на заден план. Популярността на устойчивите строителни практики нараства и планът за управление на отпадъците е от полза не само за строителните компании, но и за околната среда.

Ползи от намаляването на изхвърлянето на отпадъци

В услуга на околната среда:

-отпадъците отиват на сметището

-полезно използване на природни ресурси

-нисък риск от инциденти със замърсители

-ниски емисии на CO2 от производството, използването и транспортирането на отпадъци

В услуга на строителни компании:

-намаляване на разходите чрез ефективно използване на материали,

-води до повишена ефективност на работниците

– повече възможности за бизнес, тъй като „зелената“ сграда отличава вашата компания от останалите, клиентът е по-вероятно да благоприятства по-устойчивия подход.

Колкото по-малко изхвърляте и колкото повече използвате материалите, толкова по-малко пари харчите за изхвърляне на отпадъци на строителни площадки. Намаляването на изхвърлянето на отпадъци на строителните площадки започва с план и прилагането на нови навици може да мотивира по-екологично чиста строителна площадка.

Ето нашите най-ефективни съвети за следните категории:

Доставка и съхранение

Искайте да ви доставят  стоките, за да се избегне излагането на определени материали на неблагоприятни условия като влага, която може да повлияе на тяхното качество. Защитете всички материали от атмосферни повреди – от екстремна топлина до силни бури.

Опаковка за доставка

Опаковките от строителни материали трябва да бъдат ефективно сортирани и разделени. Това включва материали като картон и пластмаса.

Разделяне на материали

Направете персонализиран план за управление на отпадъците, за да се справите ефективно с изхвърлянето им. Това включва наличието на отделни кошчета за рециклиране за всеки вид отпадък.

 

За всички видове строителни обекти трябва да бъдат възложени бързи и надеждни компании за управление на отпадъците, които да гарантират, че методите за устойчиво управление на отпадъците са на практика и отпадъците се изхвърлят внимателно.

рециклиране на стъкло

Съвети за рециклиране на стъкло

Стъклото се използва от хората от много дълго време. Смята се, че стъклото е било произведено за пръв път от финикийците преди около 5000 години, а египтяните са издухали ръчно стъклени бутилки през първия век пр.н.е.

Как се прави стъклото

Стъклото се получава чрез топене на силициев пясък, варовик и калцинирана сода в пещ при около 1500 ° С. Важно допълнение към този микс е рециклирано, натрошено стъкло, което може да бъде до 40% от сместа. След това от разтопената стъклена смес се правят стъклени продукти като бутилки и буркани.

Изгарянето на пещта за направата на стъкло е енергоемка процедура. Рециклираното стъкло се топи при по-ниски температури, така че необработените суровини и използването на рециклирано стъкло може да доведе до икономии на енергия с около 25%.

Рециклиране на стъкло

Не всички стъкла могат лесно да бъдат рециклирани. Всички стъклени бутилки и контейнери могат и трябва да бъдат рециклирани многократно. Стъклото за прозорци, стъклото с крушки, огледалата и  материали като чаши, чинии и чинии не могат лесно да бъдат рециклирани и не трябва да се добавят към потока за рециклиране на стъкло. Дори много малко добавяне на неподходящ материал към голяма партида рециклируемо стъкло може да доведе до замърсяване на цялата партида.

Съвети за рециклиране на стъкло

Следването на няколко прости съвета улеснява рециклирането на стъкло:

 

 • Изплакнете бутилки и буркани, за да премахнете хранителните отпадъци. Въпреки че отпадъците ще изгорят в пещта, те могат да привлекат вредители и да направят потока за рециклиране смрадлив и разхвърлян. Плюс това може да замърси други материали в смесен поток отпадъци, като хартия.
 • Отстранете капаците от бурканите и бутилките.
 • Опитайте се да не счупите стъклото. Въпреки че стъклото в крайна сметка ще бъде счупено, твърдите контейнери са по-безопасни и по-лесни за сортиране.
 • Ако вашата местна фирма за рециклиране има система, която има отделни кошчета за рециклиране, уверете се, че използвате правилната.
 • Не замърсявайте системата за рециклиране със счупени чаши или чинии, стари крушки, стъклени прозорци или огледала. Възможно е тези предмети да се рециклират отделно, но не със стъклото от бутилки и буркани.

Може ли да се използва замърсено стъкло

Замърсеното стъкло може да бъде с обикновен цвят, да включва недостатъци, да има по-малка якост и други лоши свойства. Понякога стъклото, замърсено с друг материал, все още може да се използва за други приложения. Те включват използването като песъчинки за пясъкоструене и като пътна основа.

Извозване на строителните отпадъци

За процеса на извозване на строителните отпадъци

Извозване на строителните отпадъци

Почистването и изхвърлянето на строителни отпадъци няма да се мине без специално оборудване. На строителната площадка може да са необходими товарачи, дори багери. Това е особено вярно по време на почистване след разрушаване на стара къща. Първо се изваждат всички големи предмети, освобождавайки терена. След това прахът и дребните строителни отпадъци се събират с лопати и специално оборудване, последвано от товарене в автомобил, който ще откара строителните отпадъците на сметище.

В допълнение към почистването на двора, трябва да почистите и помещенията вътре в къщата. Например, след като сте сменили старите прозорци в апартамента или в къщата с нови, с двоен стъклопакет, трябва да се освободите от демонтираните рамки, первази и др. За това ще Ви бъде от полза услугата почистване на помещенията от строителни отпадъци.

Освен това, почистването на помещенията трябва да се извърши обстойно, тъй като Ви предстои да живеете там. Особено внимание трябва да се обърне на отстраняването на строителния прах. Всички повърхности се измиват, включително стени (където е възможно), подове и прозорци. Надяваме се, разбирате, колко важно и отговорно е почистването на къщата и цялото пространство от строителни отпадъци или след извършване на ремонт.

Почистване на помещения след ремонт и извозване на строителни отпадъци

Ние предлагаме пълен набор от услуги за почистване на помещения след ремонт и извозване на строителни отпадъци от всякакъв обем.

За да извършим този вид работа, разполагаме с цялото необходимо оборудване, машини, инструменти и инвентар. След поръчване на почистване, на място пристига екип от специалисти и товарачи, които координирано и професионално се справят със задачата.

Бъдете сигурни, че ние ще премахнем всички строителни отпадъци бързо и ефективно, ще вземем предвид всички Ваши желания и ще спазим необходимите срокове.

Ще бъдете удовлетворени и от цените на нашите услуги. Можете да поръчате почистване на строителни отпадъци още сега, като ни се обадите на телефонния номер, посочен на уебсайта. Фирмен консултант ще отговори на всички Ваши въпроси.

„Зашеви Транс“ ООД, София, ул. Орчо Войвода 8. Овча Купел. Телефон: 0898-450-631.

Ако е необходимо, ще използваме специална техника при извозване на строителните отпадъци, която ускорява процеса на работа няколко пъти. Основното предимство на сътрудничеството с нашата компания е, че работим денонощно, дори в празнични и почивни дни. Следователно можете да поръчате  услуга от нас по всяко време.

 

рециклиране на опаковките

Какво означават символите за рециклиране на опаковките?

Етикетите на опаковките и символите за рециклиране вече се появяват на много ежедневни артикули и ни помагат да определим как различните видове опаковки могат да бъдат рециклирани.

Етикетът за рециклиране на опаковките (или OPRL)

Внимавайте за следните етикети, които са на различните видове опаковки – от безалкохолни напитки, пликове или пластмасови бутилки. Те ще Ви покажат дали е възможно опаковката да бъде събрана за рециклиране.

Запомнете: не всички опаковки ще имат етикет за рециклиране, но това не означава, че не можете да го рециклирате.

Следните символи могат да бъдат намерени на различни опаковки и да обяснят редица информация: дали даден артикул може да бъде рециклиран, как да го изхвърлите или дали е направен от рециклиран материал.

Широко рециклиран

 

Този етикет се прилага за опаковки, които се събират от 75% или повече от съответните фирми за рециклиране , например пластмасови бутилки.

Широко рециклиран – Изплакнете

Изплакването на опаковки, например кутии за храна, гарантира, че остатъците от яденето не замърсяват други материали, особено ако се събират заедно с хартия.

Освен това помага да не се развъждат вредители, като хлебарки и плъхове, в центровете за сортиране на рециклиране, където хората работят.

Зелената точка

Зелената точка не означава непременно, че опаковката е рециклируема, ще бъде рециклирана или е рециклирана. Той е символ, използван върху опаковките в някои европейски страни и означава, че производителят е направил финансов принос за оползотворяването и рециклирането на опаковки в Европа.

Mobius Loop

Това показва, че даден обект може да бъде рециклиран, а не че обектът е рециклиран или ще бъде приет във всички системи за събиране на рециклиране. Понякога този символ се използва с цифра в средата, за да обясни, че опаковката съдържа определен процент от рециклирания материал.

Кодове от пластмасова смола

Това идентифицира типа пластмасова смола, използвана за направата на артикула, като предоставя „Код за идентификация на смолата“. Той е представен със символ „гонещи стрели“, обграждащ число между 1 и 7, което определя вида използваната смола.

Стъкло

Този символ изисква да рециклирате стъкления съд. Моля, изхвърлете стъклени бутилки и буркани в контейнера преназначен за стъклени отпадъци.

Рециклируем алуминий

Този символ показва, че артикулът е направен от алуминий, подлежащ на рециклиране.

Рециклируема стомана

Този символ означава, че продуктът е направен от стомана. Всички лицензирани фирми за разделно събиране рециклират стоманени отпадъци.

Примерен гражданин

Този символ  ви моли да изхвърлите отпадъка. Не се отнася до рециклирането, но е напомняне да бъдете добър гражданин, изхвърляйки продукта в най-подходящото място.

Отпадъци от електричество

Този символ обяснява, че не трябва да поставяте електрическия елемент в общите отпадъци. Електрическите елементи могат да бъдат рециклирани по редица канали.

Хартия, карта и дърво

Логото на Съвета за управление на горите (FSC) идентифицира продукти на основата на дървесина, независимо сертифицирани в съответствие с правилата на FSC.

За повече информация вижте сайта на Кърти – Чисти – Извозва.

Или се обадете на:0897/897 266 (осигурена 24/7 часова връзка) или се свържете с нас на имейл:etmartela@abv.bg; Адрес: София, жк. Дружба 1, бл. 44, .вх. А, ап. 2

Съвети при ремонт на апартамент

Съвети при ремонт на Вашия апартамент

Съвети при ремонт №1: Запознайте се със закона

Важно е да сте наясно със законовото положение, преди да започнете ремонти. Всичко, което е свързано с шума и строителните работи. А ние тук сега ще Ви запознаем с някои съвети при ремонт на Вашия апартамент. […]

контейнер за строителен отпадък

Как ефективно да изхвърлите строителните си отпадъци?

Сега нека да разгледаме някои общи строителни материали и начините за тяхното изхвърляне.

 1. Изхвърляне на тухли

Поради размерите си, сравнително лесно е да се отървете от стари или повредени тухли. Ето някои от вариантите за изхвърляне на вашите стари тухли:

Подходящ и рентабилен начин за премахване на основната част от старите ви тухли е да наемете контейнер. Предимство на отдаването под наем на контейнер за строителен отпадък е, че ви позволява да се отървете от стари тухли, заедно с други видове отломки. Недостатъкът е, че трябва сами да натоварите боклука- трябва ви време и физическа сила. Бъдете внимателни при избора на обем и цена според вашите нужди.

 1. Изхвърляне на бетон

Ето някои конкретни възможности за изхвърляне:

Ако имате собствен превоз. Ако не, тогава наемете такъв. Бъдете внимателни, докато товарите; уверете се, че не претоварвате превозното средство, защото това ще доведе до повреда на превозното средство и силно напрежение на двигателя.

Можете да се свържете с фирма с контейнер за строителен отпадък на строителни материали – човек, който извършва мащабни операции. Някои от тях правят това безплатно-разтоварване на вашия бетон на тяхно място- ако наемете контейнера от тях.

Друга добра идея да изхвърлите стария си бетон и да поставите знак „безплатен“ до купчината си , който може да хване окото на някой нуждаещ се от бетон минувач. Въпреки че звучи необичайно, струва си да опитате.

 1. Азбест

Азбестът е опасен материал, който има неблагоприятни последици за здравето и околната среда. Премахването на азбест може да бъде сложен процес, така че е по-добре да наемете лицензиран специалист, който да го изхвърли. Докато изхвърляте азбест, уверете се, че компанията, която наемете, спазва всички правила и разпоредби, посочени в правителствените разпоредби.

Можете да управлявате азбестовите рискове чрез:

 • Определяне на района, където е открит азбест, и незабавно информиране на съответните органи
 • Оценка на риска от излагане на азбест във въздуха
 • Елиминиране или минимизиране на риска чрез прилагане на превантивни мерки
 • Преглед на мерките за контрол, за да се провери дали те са ефикасни или не
 1. Необработен дървен материал и изделия от дървен материал

Необработените дървесни и дървесни материали (напр. Шперплат, ПДЧ със средна плътност (MDF),  и др.), които са замърсени, могат да бъдат изхвърлени. Съдържащи опасни токсични химикали, те могат да застрашат здравето на човека и околната среда, когато са захвърлени неконтролируемо в природата.

Ако искате да се отървете изцяло от големи количества необработени дървен материал, занесете ги на градското депо. Всичко, което трябва да направите, е да наемете превозвач, който да превозва всичките ви отпадъци и да ги откара до центъра за депониране.

ремонт на апартамент

Причини да започнете ремонт на къщата или апартамента през лятото

Една от причините да започнете ремонт на апартамент през лятото е:

Метеорологичните условия.

Независимо от обема и сложността на работата, обновяването на апартаментите винаги е по-бързо, отколкото в други сезони. Това се дължи на благоприятните метеорологични условия. В горещината е по-удобно да се шпаклова, да се пълнят замазките. А също и да се монтират прозорци, да се извършват климатични и отоплителни системи.

Основен ремонт.

През летния сезон се препоръчва да се извърши ремонт на апартамент до ключ, тъй като той изисква не само освежаване на помещенията, но и цялостно преустройство. Следователно, основни ремонти трябва да се правят само през лятото, докато козметичните ремонти са благоприятни за извършване по всяко друго време на годината.

Липса на съседи през лятото (в повечето случаи).

През лятото много хора напускат града на почивка, което е добър вариант за организиране и провеждане на ремонти. В този случай няма да има оплаквания от съседите относно шума и няма да има много коли в двора, които пречат на доставката и разтоварването на материали.

Спестяване на разходи.

Смята се, че през лятото трудно може да се спестява от материали, тъй като през този период цените на такива стоки се увеличават поради голямото търсене. В същото време е трудно да се намери безплатна компания с добра репутация, тъй като много от тях вече са заети. Финансовите проблеми, както и търсенето на бригада за строителни работи при ремонт на апартамент, могат да бъдат решени леко през лятото. Тук се нуждаем от внимателна и компетентна подготовка при организацията на ремонтните работи. В резултат на което ще бъде възможно да се изразходват малко по-малко пари за услуги и строителни материали.

Не забравяйте, че целогодишно има отстъпки за различни стоки, свързани с строителството и ремонта. Достатъчно е да обиколите пазара на строителни материали и да разгледате желаните продукти на ниска цена. Освен това можете да организирате собствена логистика и да не използвате услугите за доставка и транспорт на верига магазини.

Ако се нуждаете от помощ за извозване на строителни отпадъци след ремонт на апартаметна Ви, обърнете се към нас!