Кърти чисти извозва
Позвънете

Съвети при ремонт на Вашия апартамент

Съвети при ремонт на апартамент

Съвети при ремонт №1: Запознайте се със закона

Важно е да сте наясно със законовото положение, преди да започнете ремонти. Всичко, което е свързано с шума и строителните работи. А ние тук сега ще Ви запознаем с някои съвети при ремонт на Вашия апартамент.

Полезни съвети:

  • Шумната работа, съгласно нашето законодателство може да се извършва от 9.00 до 19.00, като е важно да обърнете внимание на това, че  е въведено понятието „тихо време“. Проверете разрешените часове за шумни ремонти за Вашия град.
  • Някои специални съоръжения и инструменти могат да издават силен шум, поради което е забранено използването на устройства, които надвишават нивото на шум и вибрации от 40 dBA.
  • В събота и неделя, както и в официалните празници, всякакви ремонти са забранени.
  • Ремонтно-строителните работи без почивка могат да продължат не повече от шест часа. След това трябва да си направите час почивка.
  • Ремонтът на апартамента не трябва да надвишава продължителността на работата повече от три месеца. Ако продължи и след това време, тогава в случай на оплаквания от съседи, собствениците на апартамента могат да бъдат подведени под административна отговорност.
  • При ремонта на апартамента трябва да се има предвид, че работата трябва да се извършва без да навлиза в общи части. Те включват: асансьори, пешеходни пътеки, междуетажни пространства, стълби.

Съвети при ремонт №2: предупредете Вашите съседи, за това, че започвате ремонт на Вашия апартамент

Ремонтът идва и си отива, но съседите остават. Важно е да ги предпазите от прекаления шум, който може да причините с ремонта си.И за да не разваляте отношенията с тях, по-добре е веднага да ги предупредите за Вашите планове. За целта напишете съобщение и го поставете на главната входна врата на входа. Така те ще са уведомени, за Вашите намерения за ремонт на апартамента

В съобщението посочете приблизителната продължителност на ремонтно-строителните работи, дни и час на тяхното изпълнение. Оставете Вашите данни за контакт, защото Вашите съседи могат да имат въпроси или пояснения. Направете необходимото , за да сте спокойни за предстоящия ремонт на апартамента.Вашият коментар