Кърти чисти извозва
Позвънете

Как ефективно да изхвърлите строителните си отпадъци?

контейнер за строителен отпадък

Сега нека да разгледаме някои общи строителни материали и начините за тяхното изхвърляне.

  1. Изхвърляне на тухли

Поради размерите си, сравнително лесно е да се отървете от стари или повредени тухли. Ето някои от вариантите за изхвърляне на вашите стари тухли:

Подходящ и рентабилен начин за премахване на основната част от старите ви тухли е да наемете контейнер. Предимство на отдаването под наем на контейнер за строителен отпадък е, че ви позволява да се отървете от стари тухли, заедно с други видове отломки. Недостатъкът е, че трябва сами да натоварите боклука- трябва ви време и физическа сила. Бъдете внимателни при избора на обем и цена според вашите нужди.

  1. Изхвърляне на бетон

Ето някои конкретни възможности за изхвърляне:

Ако имате собствен превоз. Ако не, тогава наемете такъв. Бъдете внимателни, докато товарите; уверете се, че не претоварвате превозното средство, защото това ще доведе до повреда на превозното средство и силно напрежение на двигателя.

Можете да се свържете с фирма с контейнер за строителен отпадък на строителни материали – човек, който извършва мащабни операции. Някои от тях правят това безплатно-разтоварване на вашия бетон на тяхно място- ако наемете контейнера от тях.

Друга добра идея да изхвърлите стария си бетон и да поставите знак „безплатен“ до купчината си , който може да хване окото на някой нуждаещ се от бетон минувач. Въпреки че звучи необичайно, струва си да опитате.

  1. Азбест

Азбестът е опасен материал, който има неблагоприятни последици за здравето и околната среда. Премахването на азбест може да бъде сложен процес, така че е по-добре да наемете лицензиран специалист, който да го изхвърли. Докато изхвърляте азбест, уверете се, че компанията, която наемете, спазва всички правила и разпоредби, посочени в правителствените разпоредби.

Можете да управлявате азбестовите рискове чрез:

  • Определяне на района, където е открит азбест, и незабавно информиране на съответните органи
  • Оценка на риска от излагане на азбест във въздуха
  • Елиминиране или минимизиране на риска чрез прилагане на превантивни мерки
  • Преглед на мерките за контрол, за да се провери дали те са ефикасни или не
  1. Необработен дървен материал и изделия от дървен материал

Необработените дървесни и дървесни материали (напр. Шперплат, ПДЧ със средна плътност (MDF),  и др.), които са замърсени, могат да бъдат изхвърлени. Съдържащи опасни токсични химикали, те могат да застрашат здравето на човека и околната среда, когато са захвърлени неконтролируемо в природата.

Ако искате да се отървете изцяло от големи количества необработени дървен материал, занесете ги на градското депо. Всичко, което трябва да направите, е да наемете превозвач, който да превозва всичките ви отпадъци и да ги откара до центъра за депониране.Вашият коментар