Кърти чисти извозва
Позвънете

Защо да намалим изхвърлянето на отпадъци на строителни обекти?

изхвърлянето на отпадъци на строителни обекти

Изхвърлянето на отпадъци на строителни обекти

В строителната индустрия тонове отпадъци се произвеждат на работните площадки. По-малко от една трета от това количество обаче се рециклира. И до 40% от тези отпадъци са от строителната индустрия и производството на неизползвани строителни материали. Строителните компании са отговорни за огромно количество отпадъци и изхвърлянето на отпадъци на строителни обекти правилно. Голяма част от това количество може да бъде рециклирано или дори използвано повторно. Обаче понякога, след дълъг работен ден изпълнен с перипетии и усилен труд, грижата за околната среда остава на заден план. Популярността на устойчивите строителни практики нараства и планът за управление на отпадъците е от полза не само за строителните компании, но и за околната среда.

Ползи от намаляването на изхвърлянето на отпадъци

В услуга на околната среда:

-отпадъците отиват на сметището

-полезно използване на природни ресурси

-нисък риск от инциденти със замърсители

-ниски емисии на CO2 от производството, използването и транспортирането на отпадъци

В услуга на строителни компании:

-намаляване на разходите чрез ефективно използване на материали,

-води до повишена ефективност на работниците

– повече възможности за бизнес, тъй като „зелената“ сграда отличава вашата компания от останалите, клиентът е по-вероятно да благоприятства по-устойчивия подход.

Колкото по-малко изхвърляте и колкото повече използвате материалите, толкова по-малко пари харчите за изхвърляне на отпадъци на строителни площадки. Намаляването на изхвърлянето на отпадъци на строителните площадки започва с план и прилагането на нови навици може да мотивира по-екологично чиста строителна площадка.

Ето нашите най-ефективни съвети за следните категории:

Доставка и съхранение

Искайте да ви доставят  стоките, за да се избегне излагането на определени материали на неблагоприятни условия като влага, която може да повлияе на тяхното качество. Защитете всички материали от атмосферни повреди – от екстремна топлина до силни бури.

Опаковка за доставка

Опаковките от строителни материали трябва да бъдат ефективно сортирани и разделени. Това включва материали като картон и пластмаса.

Разделяне на материали

Направете персонализиран план за управление на отпадъците, за да се справите ефективно с изхвърлянето им. Това включва наличието на отделни кошчета за рециклиране за всеки вид отпадък.

 

За всички видове строителни обекти трябва да бъдат възложени бързи и надеждни компании за управление на отпадъците, които да гарантират, че методите за устойчиво управление на отпадъците са на практика и отпадъците се изхвърлят внимателно.Вашият коментар